Over Itaka

Over

Over Marianne

Marianne van der Schilden richtte Itaka in 2002 op als een verzamelplek voor iedereen die meer wil weten over de verborgen en spirituele kant van ons bestaan. De afgelopen 25 jaar heeft ze duizenden readingen gedaan bij mensen waarbij hun zielendoel centraal staat. Dit past in haar visie op deze tijd, op de grote verandering van de maatschappij en van de energie op aarde. Daarbij passen ook de trainingen in Intuïtieve Ontwikkeling, omdat ze gelooft in de mooie vermogens en kracht van ieder mens.

Marianne begon haar loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker aan de Wageningse Universiteit en dit nieuwsgierige deel van haar leid haar naar kennis over onconventionele onderwerpen die allemaal te maken hebben met de nieuwe tijd die nu vorm krijgt. Het is haar droom en wens om in verbinding en harmonie met elkaar en met de aarde te leven en te werken. Het pad van Itaka heeft eerst geleid naar actief spiritueel centrum en nu naar een online community waar mensen veilig hun gedachten kunnen uitwisselen over hun dromen en visioenen van de nieuwe aarde. Vanuit haar eigen ervaringen heeft Marianne inmiddels veel kennis verworven die ze graag deelt via de community. Het gaat hierbij om afstemmen, waarnemen en verwonderen, niet om een waarheid te verkondigen.

Over itaka

Itaka is een centrum voor het ontwikkelen en delen van je intuïtieve vermogens. Misschien merk je dat je steeds meer kunt waarnemen en zoek je naar meer inzicht en kennis over deze delen van jezelf, die zich steeds duidelijker manifesteren. Bij de community ‘Itaka Magical Planet’ vind je informatie over deze vermogens, je leert ze kennen en toepassen in je dagelijkse leven en je krijgt steeds actuele berichten over veranderingen en stromingen in de energie van de aarde. Marianne plaatst video’s met informatie, oefeningen, readingen van de energie en meditaties. Bovendien kun je trainingsmodules volgen waarin je leert om je bewust te worden van je eigen vermogens, ze te beheren en vervolgens te beheersen. Jij bent namelijk nodig om mee te helpen met het creëren van de nieuwe aarde, nu.

Wat is intuïtieve ontwikkeling?

In hun gebruikelijke gang door dit leven doen mensen de nodige kennis en ervaring op, maar een deel van hun waarnemingen valt buiten de alledaagse beleving en kwijnt weg wanneer het geen aandacht krijgt. Dit is de onzichtbare wereld van de energie, die we waarnemen via onze intuïtie en beïnvloeden via ons gevoel.

Ieder mens heeft het vermogen om helder te zien, voelen, horen, ruiken en proeven, al zijn we dit onderweg naar onze volwassenheid vaak kwijt geraakt. In deze tijd komen mensen weer in contact met deze spirituele kant van zichzelf en willen hem graag verder ontwikkelen, gebruiken en delen met anderen. Dat kan bij Itaka Magical Planet, een community voor mensen die open staan voor de onzichtbare wereld van de energie, voor geheel nieuwe denkbeelden, ongewone ervaringen en een respectvolle uitwisseling van ideeën.

Je kunt ook nieuwsgierig zijn naar de wonderbaarlijke vermogens die je van nature al blijkt te hebben, dit diepere weten dat voortkomt uit je intuïtie. Het lijkt erop dat ieders intuïtieve vermogens aan het groeien zijn en sterker worden en zelfs dat er nieuwe vermogens actief worden in ons energiesysteem. Dit is enorm spannend en leuk! Maar wel even wennen misschien. Dus heel fijn om hier meer over te leren, terwijl de intuïtieve vermogens groeien via de trainingsmodules in Itaka Magical Planet. Je zult versteld staan van je mogelijkheden en kracht op energetisch gebied. Bijvoorbeeld om jezelf te helen, je werk te laten stromen met nieuwe projecten en kansen en om mooie ontmoetingen op je pad te krijgen.

Intuïtie is een ‘zachte’ kracht maar wie hem weet te hanteren wordt er juist sterker van. Hij is te vergelijken met water: zachter materiaal is er niet, maar het kan de hardste steen uitslijpen. Of kijk hoe zachte platenwortels graniet kunnen spijten. Wie zijn intuïtie ontwikkelt, boort een reusachtig en prachtig vermogen aan. Het kan beginnen als een teer plantje en de eerste resultaten zullen bescheiden zijn, maar ze mogen er wezen. Je leert je afstemmen op en gevoeliger worden voor de onzichtbare wereld van de energetische velden, ook wel kwantumvelden genoemd.

Wat betekent de naam ITAKA?

ITAKA (officieel Ithaca) is het eiland waar Odysseus naar op weg was, toen hij zijn vele spannende avonturen beleefde. Bij aankomst, na jaren, bleek het eiland nogal tegen te vallen en uit kale rotsen te bestaan. Maar was hij niet op weg gegaan naar Ithaca, dan had hij al deze avonturen niet beleefd. En juist de reis heeft zijn leven inhoud en kleur gegeven.

Het motto van ITAKA is dan ook:

Het gaat niet om het doel, maar om de weg!

Je hart bepaalt de richting en geeft het doel aan en wanneer jij de weg volgt die je hart je ingeeft dan zal je leven rijk en avontuurlijk zijn.

Zoals prachtig beschreven in dit gedicht van Kafavis.

K.P.Kafavis:
Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka
wens dan dat de weg lang mag zijn,
vol avonturen, vol ervaringen.
De cyclopen en de Laistrygonen,
de woedende Poseidon behoef je niet te vrezen,
hen zul je niet ontmoeten op je weg
wanneer je denken hoog blijft,
en verfijnd de emotie die je hart en lijf beroert.
De Cyclopen en Laistrygonen, de woedende Poseidon,
je zult hen niet ontmoeten als je ze niet in eigen geest meedraagt,
je geeft hen niet gestalte voor je geest.

Wens dat de weg dan lang mag zijn.
Dat er veel zomermorgens zullen komen
waarop je met grote vreugde en genot zult binnenvaren
in onbekende havens, pleisteren in Phoenicische handelssteden
om daar aantrekkelijke dingen aan te schaffen
van parelmoer, koraal, barnsteen en ebbenhout
ook opwindende geurstoffen van alle soorten,
opwindende geurstoffen zoveel je krijgen kunt,
dat je talrijke steden in Egypte zult aandoen
om veel, heel veel te leren van de wijzen.

Houdt Ithaka wel altijd in gedachten
Daar aan te komen is je doel.
Maar overhaast je reis in geen geval.
Beter is dat die vele jaren duurt
zodat je oud zult zijn wanneer je bij het eiland
het anker uitwerpt, rijk aan wat je onderweg verwierf,
en niet verwacht dat Ithaka je rijkdom schenken zal.

Ithaka gaf je de mooie reis.
Was het er niet, dan was je nooit vertrokken.
verder heeft het je niets te bieden meer.
En vindt je het wat pover, Ithaka bedroog je niet.
Zo wijs geworden, met zoveel ervaring,
zul je al begrepen hebben wat de Ithaka’s beduiden.