De mensen van Itaka

Oprichter en eigenaar

Marianne van der Schilden

In 2002 heeft Marianne ‘Itaka Intuïtieve Ontwikkeling’ opgericht, een opleidingscentrum in Wageningen waar naast opleidingen ook veel lezingen en workshops worden gegeven.
Marianne is geschoold in de CICO methode bij Intuitieve Trainingen in Zutphen en is een ervaren reader en docent. Ze geeft les in intuïtieve technieken en leert anderen omgaan met hun helderheid en het beheersen van hun eigen energieveld. Vanaf de basis, via aurahealing, naar aurareading tot aan het werken met groepen als energetisch docent.
Het is haar doel om mensen ‘back to the basics’ te brengen. Terug naar hun eigen kracht en vermogens, zoals deze zijn aangeboren bij iedereen. ‘Allerlei toepassingen zijn pas echt nuttig als je zelf goed met je energie kunt werken. Dat zou eigenlijk een verplicht vak op de lagere school behoren te zijn.’
Marianne is ervaringsdeskundige op het gebeid van burnout en heeft geleerd burnout als een richtinggevend signaal te zien, een mogelijkheid tot verandering. De ervaring leert dat de heldere readingen van Marianne direct veel inzicht verschaffen in zowel de persoonlijke als de bedrijfsprocessen en ook direct praktische aangrijpingspunten bieden. Deze readingen zijn een verrijking van het leven en van de processen van mensen. Een reading kan op zichzelf staan, onderdeel zijn van een maatwerktraject of een aanvulling zijn op een trainingstraject in Intuitieve Ontwikkeling. Marianne ziet geluk als een bijproduct dat ontstaat wanneer iemand zich op zijn eigen pad bevindt en ze zet zich ervoor in om mensen hierbij de weg te wijzen.
Specialiteiten van Marianne zijn het werken met en geven van informatie over stenen en mineralen.
Spelen op allerlei verschillende instrumentjes en de helende werking van klank gebruiken. Omgaan met de nieuwe energieën, nu in deze sterk veranderende tijd rond 2012. Contact met graancirkels en de herkomt ervan. Fotograferen van orbs en de betekenis van dit bijzondere fenomeen voor ons.

Gastdocenten bij Itaka:

Peter Toonen

Peter heeft sinds 1985 een praktijk in personal coaching, aura-reading-en healing. Van 1991 tot 1997 was hij als vast staflid en docent verbonden aan het CICO, en nu geeft hij al jaren aan de Andromeda Academy les en leiding aan de door hem ontwikkelde opleiding Energetisch Coach.

In de laatste jaren is hij vooral actief met lezingen, workshops en trainingen over teambuilding, intuïtieve ontwikkeling, aarde-healing, ‘2012’ en de werking van de kalenders van de natuurlijke tijd (Maya-kalenders). Al meer dan twintig jaar verschijnen van hem regelmatig publicaties en columns in diverse tijdschriften over deze en andere onderwerpen. Hij is schrijver van acht boeken, waarvan één over intuïtieve ontwikkeling (“Ik zie het”). Zijn motto: ‘Hou het simpel’. Zijn websites: Natuurlijke Tijd; Maya-tijd; 2012 Inspiratiespel. Zijn weblog is   Weblog: Inspiratie 2012.

Jaap Vermuë

Jaap is trainer, coach en organisatieadviseur. Hij is eigenaar van Bewust Bedrijf, organisatieadvies & training en werkt voor ondernemers, directie- en managementteams, besturen of teams in bedrijven. De missie van Jaap is om de kracht en potentie van ons bewustzijn te benutten in werk en bedrijf en waardoor we bij kunnen dragen aan een goed bedrijfsresultaat en een nieuwe wereld met respect voor elkaar en voor onze planeet. Jaap ontwikkelde het Bewust Bedrijf Model®. Dit is een effectief instrument voor veranderingen bij mensen en in organisaties. Hij werkt hiermee in trainingen, workshops en organisaties. In het najaar komt zijn boek ‘Bewustzijn in bedrijf, transformatie naar vitale mensen en vitale organisaties’ uit.

Wiel Moest

Wiel is enthousiast wichelroedeloper en hij geeft zijn kennis graag door, met hart en ziel. Hij vertelt graag over alles wat te maken heeft met energie, natuurwezens, leylijnen, wateradres, enz.
Energie boeit hem en hij houd zich bezig met verschillende toepassingen en richtingen zoals het wichelroedelopen, geven van deeksha healingen en werken met Munay Ki. Wiel maakt geometrische symbolen van koperdraad die heel krachtig werken. Bij Itaka verzorgt hij workshops in wichelroedelopen.

Ondersteuningsteam van Itaka:

Piet Bongers

‘Verbondenheid met alles waar je mee te maken hebt, is wat me boeit.’ Vanuit zijn boerderij met dieren en gewassen, heeft hij deze verbondenheid verdiept door de afgelopen jaren de opleiding Intuitieve Ontwikkeling bij Itaka te doorlopen. Piet is inmiddels afgestudeerd reader en heeft ook de Master Class gevolgd. Piet is een veelzijdige behandelaar die readingen en healingen geeft en zich ook heeft verdiept in het toepassen van de cosmic flowers als remdie. Piet behandelt ook mensen, dieren en percelen met radionica. Bij Itaka verzorgt Piet een deel van de trainingen en workshops en hij is actief lid van het ondersteuningsteam van Itaka.